30 decembrie 2022, 17:03

Rețeta zilei. Bulzul tradițional și gustul autentic al copilăriei de la sat

Rețetele de bulz sunt delicioase, dar de această dată va prezentăm o varianta de bulz modovenesc, pregătit într-o variantă tradițională, după o rețetă veche, care redă gustul autentic al copilăriei.

Mai jos puteți urmări rețetarul după care se poate prepara cel mai gustos bulz:

Ingrediente necesare: mămăligă făcută din mălai, apă și sare, brânză de burduf, costiță afumată, ulei, slăninuța, puțină smântână,
puțin unt.
Mod de preparare (varianta tradițională):
Se pregătește o mămăligă din mălai, apă și sare. Se lasă să se răcească, o zi. Brânză de burduf se scoate de la frigider și se sfărâma puțîn. Costița și slăninuța se taie feliuțe subțiri, iar untul se scoate și se lasă să se înmoaie.
Mămăligă rece se împarte în 3 părți, pentru 3 porții. Fiecare bucată de mămăligă se modelează în mâna, se turtește, se face în mijlocul ei căuș, în care  se pune brânză, o bucățică de unt, kaiserul cu slăninuța, apoi se modelează bulzul că pe o gălușcă mai mare bine închisă.
Boturile de mămăligă astfel pregătite se pun pe grătar până s-a topit brânză înăuntru și a făcut mămăligă crusta pe dinafară. Apoi se servesc calde la cină cu smântână deasupra sau nu, în funcție de preferințele fiecăruia, conform gustos.ro.
Rețeta face parte din proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications.
Ediția de dimineață vă urează poftă bună!
FOTO cover ciprianmuntele.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol