3 octombrie 2023, 7:40

Rețeta zilei. Secretele cornulețelor făcute de bunica

În fiecare rețetar al gospodinelor există un adevarat cult al cornulețelor, care cuprinde cel puțin 3-4 rețete. Cornulețe de post, cornulețe cu untură, cornulețe cu unt, cu rahat sau cornulețe cu magiun de prune. Altfel spus, un desert practic care poate fi adaptat cu ușurință în funcție de preferințele fiecăruia.

Mai jos puteți urmări o rețetă simplă de cornulețe cu unt și rahat, potrivit lauraadamache.ro:

Ingrediente necesare (50 cornulețe): 300 g făină, 175 g unt la temperatura camerei, 3 gălbenușuri proaspete medii, 100 g zahăr pudră vanilat, 1 vârf cuțit sare, 200 g rahat, 50 ml lapte rece, zahăr pudră.

Mod de preparare: Se pune untul în vasul unui robot de bucătărie, se adaugă sarea și zahărul pudră și mixează până se obține o cremă omogenă. Se adaugă cele 3 gălbenușuri, unul câte unul, având grijă ca fiecare să fie înglobat perfect în crema de unt.

Se cerne făina și se adaugă treptat în aluat. La sfârșit se toarnă laptele și se amestecă până când se obține un aluat moale omogen. Se răstoarnă aluatul cornulețelor pe masa de lucru ușor pudrată cu făină. Nu trebuie frământat foarte mult, ci doar pentru a avea o formă compactă.

Se învelește aluatul în folie de plastic alimentară și se pune în frigider pentru aproximativ 1 oră sau până când se întărește suficient pentru a putea fi întins fără probleme. După repaus, se elimină folia și se frământă aluatul. Se pudrează masa de lucru cu făină și se întinde într-o foaie de cca 6-7 mm grosime.

Se taie foaia în triunghiuri cu o baza de cca 2 cm, se așează o bucățică de rahat deasupra triunghiului și apoi se rulează dinspre baza spre vârf.

Cornulețele se pun într-o tavă de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru cca 12-14 minute. Cornulețele trebuie să prezinte o suprafață foarte puțin rumenită. Se scoate tava din cuptor, se lasă cornulețele cu rahat în tavă 2-3 minute (imediat după coacere, cornulețele sunt foarte fragile), apoi se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat sau doar se pudrează.

Ediția de dimineață vă urează poftă bună!

FOTO cover: bucataria.lidl.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol