7 ianuarie 2023, 11:29

Revine litoralul românesc la gloria de altădată? Amfiteatrul Belvedere, readus la viață

Unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale litoralului românesc, Amfiteatrul-Panoramic-Belvedere, din stațiunea Olimp, este pe cale de a fi readus la viață, datorită unei investiții de 40 de milioane de euro. Renovarea complexului este sponsorizată, în întregime, de omul de afaceri Mohammad Murad care a anunțat că lucrările vor fi gata până la începerea noului sezon estival. Celebrul complex va fi renovat în întregime, urmând să aibă un număr de 1.200 de camere și o capacitate totală de 3.000 de locuri, fiind transformat într-un resort de 4 stele all inclusive, anunță Economica.net. 

Afaceristul Mohammad Murad ar fi achiziționat complexul hotelier Amfitreatru-Panoramic-Belvedere din Olimp în perioada 2017-2018, iar de atunci a lucrat la proiectul ce se va concretiza în această vară. Astfel, noul resort all inclusive din sudul litoralului va fi redeschis la Olimp și va include hotelurile Amfiteatru, Panoramic și Belvedere, dar şi hotelurile Majestic și Craiova, fiind achiziționat pentru suma de 1,6 milioane de euro.

Această investiție vine ca o gură de aer proaspăt pentru stațiunea Olimp, care a ajuns la un grad de degradare îngrijorător. Hotelul Craiova, ce va urma a fi reabilitat, are doar două stele și o capacitate de 163 de camere, care sunt amplasate la o distanță foarte mică de plajă, aproximativ 75 de metri.

Resortul lui Murad va fi cel mai mare din sudul litoralului, întreaga sa suprafață fiind extinsă pe un teren de 85.000 de metri pătrați. Totodată, omul de afaceri a reușit să achiziționeze și hotelul Lido din Capitală, dar și hotelul Prahova din Neptun, pe care speră să le readucă la gloria lor de odinioară.

Pe lângă toate aceste, afaceristul mai deține încă trei hoteluri în București (hotelurile Phoenicia), lanțul de restaurante de tip fast-food Spring Time, dar și fabrica de conserve Mandy. Omul de afaceri nu se oprește aici, întrucât în ultimii săi zece ani de activitate a mai construit și 2.000 de locuințe în blocuri și vile în București și Constanța, mai anunță Economica.net. 

Sursă Foto: Hotnews.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol