CITIRE

Revoluția Volvo: Toate mașinile ar putea deveni el...

Revoluția Volvo: Toate mașinile ar putea deveni electrice sau hibrid

Toate mașinile noi lansate de Volvo începând cu anul 2019 vor fi alimentate parțial sau complet de baterii, acesta fiind un „punct istoric” pentru compania suedeză. Între anii 2019 și 2021, firma va introduce cinci modele 100% electrice și va asigura ca restul modelelor sale de mașini convenționale cu alimentare pe benzină sau motorină să dețină un motor hibrid. Volvo devine practic primul producător important care face o mișcare atât de îndrăzneață.

Directorul executiv al Volvo, Håkan Samuelsson, a declarat că „acest anunț marchează sfârșitul mașinii cu motor cu combustie exclusivă”, potrivit theguardian.com. Producătorul de automobile, deținut de gigantul auto chinez Geely, nu a construit până în prezent o mașină 100% electrică, dar deja vinde cinci modele hibride plug-in care pot rula câțiva zeci de kilometri pe baterii înainte de trecerea la un motor convențional.

Pentru versiunea hibrid plug-in a crossover-ului SUV XC90, cumpărătorii vor fi nevoiți să scoată din buzunar aproximativ 61 000 de lire. Volvo a declarat că prima mașină electrică va fi construită în China, dar altele vor fi construite în Europa și în Statele Unite. Compania a spus că nu a decis încă cine va fi furnizorul de baterii.

Mai mulți constructori majoritari, printre care Renault-Nissan, BMW și VW, au declarat planuri ambițioase pentru autovehiculele electrice, susținute prin granturi guvernamentale, care le consideră drept un mijloc-cheie de combatere a poluării aerului și a schimbărilor climatice.

 

[Sursă imagine: theguardian.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.