4 ianuarie 2023, 13:31

Interviu incendiar. Roger Waters acuză SUA de crime, amestec în alegeri și propagandă

Într-un interviu exploziv și amplu pentru revista Rolling Stone, cofondatorul grupului Pink Floyd, Roger Waters, discută despre punctele fierbinți ale planetei, exprimându-și controversatele puncte de vedere referitoare la Ucraina, Rusia, Wikileaks, Israel și altele.

Roger Waters a acuzat Statele Unite ale Americii de comiterea de crime, amestec în alegeri și propagandă. El a făcut această declaraţie într-un interviu acordat revistei „Rolling Stone”, care a fost publicat marți.

„Noi suntem de cel puțin zece ori mai răi decât toți ceilalți. Omorâm mai mulți oameni. Ne amestecăm în alegeri mai des decât alții. Noi, imperiul american, facem toate aceste gunoaie” – a declarat Waters. Cofondatorul „Pink Floyd” a denunțat și propaganda occidentală. El a acuzat SUA că au formulat acuzații neîntemeiate la adresa Rusiei, inclusiv privind un presupus amestec în alegerile americane.

Waters a numit evenimentele din Ucraina drept o consecință a incapacității țărilor occidentale de a negocia. „Acești oameni nu ar trebui să moară. Și Rusia nu ar trebui să fie împinsă să invadeze Ucraina, după ce a încercat să o evite timp de 20 de ani, propunând măsuri diplomatice guvernelor occidentale” – a adăugat acesta.

Waters este foarte interesat de politică. Este un partizan fervent al unei Palestine libere și al Black Lives Matter, și s-a pronunțat contra demagogilor de dreapta, inclusiv președintele brazilian Jair Bolsonaro, premierul ungar Viktor Orban și fostul președinte american Donald Trump.

Tot el a declarat că opoziția siriană a falsificat atacurile chimice din partea lui Bashar al-Assad, o afirmație cu care niciun expert independent credibil nu este de acord, scrie Rolling Stone. Recent, i-a trimis o scrisoare deschisă Primei Doamne a Ucrainei. În interviul pentru Rolling Stone respinge informațiile bine documentate despre crimele de război ruse din Ucraina drept ”minciuni, minciuni, minciuni”.

Dă vina pe mainstream media că alimentează ideea că Rusia și China sunt răii, iar ”noi suntem, din contră, cei buni”. El vede lucrurile diferit.

”Bineînțeles – când spun ”noi”, vorbesc acum drept contribuabil în SUA – că nu suntem așa. Suntem cei mai răi dintre toți, de 10 ori mai răi”, spune el.

”Noi ucidem mai mulți oameni. Noi intervenim în alegerea a din ce în ce mai multe persoane. Noi, imperiul american, facem toate aceste rahaturi”, a spus Waters.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol