28 mai 2020, 6:45

România devine gazda artiștilor de jazz și blues din lumea întreagă. Unde îi poți asculta

Singurul festival din Europa care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică, EUROPAfest, va avea loc în perioada 9-18 mai la Sibiu și București.

Evenimentul reunește peste 300 de artiști din 31 de țări și se va desfăşura sub sloganul „It’s all about live quality music!”.

Evenimentul se va deschide pe 9 mai la Teatrul Odeon cu un concert de jazz.

În perioada 11 – 18 mai, în Capitală va avea loc Bucharest International Jazz Competition.

Sala Dalles va găzdui zilnic, începând cu 13 mai şi până pe 17 mai, de la ora 19,00, un concert de jazz care va aduce ultimele tendinţe de pe scenele internaţionale – SUA, Canada, Europa, America de Sud şi Asia. Spectatorii vor avea posibilitatea să asculte 16 trupe din 13 ţări. Intrarea la un concert este 49 lei şi biletele se pot achiziţiona de pe iabilet.ro.

De asemenea, va avea loc concursul Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, unde vor participa peste 60 de violonişti din 24 de ţări și se vor duela pentru premii de 10.000 euro.

La Sibiu vor avea loc concerte simfonice pe scena Sălii Thalia, în perioada 9 – 18 mai. Evenimentul de vârf este Best World Violinists în care vor evolua cei mai buni violonişti din concurs alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Programul complet al evenimentului îl găsiți pe site-ul evenimentului.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.