8 august 2020, 20:34

România participă la Târgul de carte de la Bruxelles, cel mai important eveniment cultural din capitala Europei

România va participa anul acesta la cel mai important eveniment cultural din Bruxelles. Târgul de carte de la Bruxelles (Foire du livre), va avea loc în perioada 14-17 februarie 2019, într-un cadru reprezentativ la nivel european, sub egida EUNIC Bruxelles (Uniunea Europeană a Institutelor naţionale pentru cultură), conform unui comunicat remis Agerpres de ICR Bruxelles.

Pentru prima oară, Editura Institutului Cultural Român participă la Târgul de carte de la Bruxelles şi propune publicului larg o selecţie de albume şi cataloage de artă precum şi titluri din literatura română contemporană şi traducerile respective, în franceză şi neerlandeză, publicate cu sprijinul programelor de traduceri TPS & Publishing.

Scriitorii Ioana Pârvulescu şi George Arion sunt invitaţii ICR Bruxelles la Târgul de carte, alături de renumiţi autori din zece state europene, un proiect în premieră, realizat în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene şi cu consorţiul internaţional care organizează Premiul Uniunii Europene pentru Literatură.

„Târgurile de carte sunt întotdeauna o bucurie pentru mine. La cel de la Bruxelles particip pentru a doua oară, şi îmi face mare plăcere, cu atât mai mult cu cât discuţiile sunt în franceză, o limbă care mi-e cu deosebire dragă şi pe care am rareori ocazia să o vorbesc”, a declarat Ioana Pârvulescu pentru ICR Bruxelles.

Sursă Foto: agerpres.ro

Romanele Ioanei Pârvulescu şi nuvela „O voce” / „A voice”, laureată a premiului juriului în competiţia EUPL 2018 „Poveşti europene”, precum şi traducerile respective în franceză şi engleză vor fi disponibile la standul librăriei europene Librebook din Place de l’Europe. În acelaşi loc, vizitatorii târgului pot cumpăra cărţi din literatura europeană contemporană în peste 13 limbi, puse la dispoziţie de institutele culturale partenere.

Mai multe detalii despre eveniment și participanți aici. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.