CITIRE

România pregătește achiziționarea celor patru corv...

România pregătește achiziționarea celor patru corvete de 1,6 miliarde de euro

Mihai Fifor, Ministrul Apărării Naționale, a anunțat că s-a demarat procedura de achiziţie pentru cele patru corvete multifuncţionale, destinate Forțelor Navale Române, și este în plină derulare.

În urma contractului de cumpărare, se se vor moderniza cele două fregate, F-221 și F-222, cumpărate de România de la Marea Britanie.

De asemenea, Fifor a precizat că Guvernul se pregăteşte să achite cel de-al doilea sistem de rachete Patriot: „Guvernul României face toate eforturile astfel încât programele majore de înzestrare a Armatei României să poată să fie duse la îndeplinire. Numai anul acesta deja în februarie am achitat primul sistem de rachete HIMARS, suntem în faza în care ne pregătim să achităm cel de-al doilea sistem de rachete Patriot, avem în plină derulare procedura de achiziţie pentru cele patru corvete multifuncţionale din offset-ul cărora se vor moderniza cele două fregate pe care le-am cumpărat de la Marina Britanică în urmă cu ceva ani şi iată săptămâna aceasta un nou program, cel legat de bateriile de coastă sau sistemele mobile de lansare rachete antinavă”.

Mihai Fifor se află la Vaslui și participă la manifestările organizate cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri şi a comemorării a 75 de ani de la moartea mareşalului Constantin Prezan.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.