28 mai 2020, 11:19

România se pregătește de scenariul 4. Ministrul Sănătății: Testările sunt extinse la tot ce înseamnă persoană instituţionalizată

În România sunt în prezent 1.452 de persoane infectate cu coronavirus, iar 139 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru susține, într-un interviu la Digi24, că scenariul patru al epidemiei de coronavirus prevede ca aceia care sunt afectaţi să nu meargă în izolare dacă au în familie persoane peste 65 de ani, ci să rămână în carantină.

Avem nişte propuneri pe care le-am făcut la colegii noştri de la Ministerul de Interne ca într-o ordonanţă militară viitoare să putem cuprinde şi acest punct în care să ne protejăm vârstele extreme şi să ne protejăm şi pe cei cu comorbidităţi„, a declarat Tătaru, conform agerpres.ro.

Testările vor fi extise în scenariu patru. Scenariul patru se va aplica de la un număr mai mare de 2.000 de persoane infectate.

Avem un scenaru patru în care testările sunt extinse la tot ce înseamnă persoană instituţionalizată, la tot ce înseamnă personal medical, întâi cel care este contact şi simptomatic, pe urmă şi celălalt personal. Trebuie să ne protejăm personalul medical, trebuie să-l avem pentru acest scenariu patru pe tot valid (…)  Trebuie să ne adaptăm atât noi, ca personal medical, ca minister, prin dotări, prin, eu ştiu, asigurarea a tot ce înseamnă aparatură în acest moment în secţiile de terapie intensivă pentru a putea controla aceste cazuri severe şi critice„, a mai adăugat acesta.

sursa foto: antena3.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.