10 august 2020, 1:55

România, succes în Ungaria! Arhitecții români, bronz la Olimpiada Caselor Solare

România a participat la competiția internațională Solar Decathlon, denumită și ”Olimpiada Caselor Solare” ce a avut loc în Ungaria.

Solar Decathlon este o competiție de arhitectură sustenabilă și inginerie la nivel internațional. Ediția din 2019 s-a desfășurat în Szentendre, Ungaria și a adus la start 10 echipe din 8 țări și 3 continente, ce au construit în doar 15 zile câte un prototip inovator de casă solară și sustenabilă.

Echipa Over4 din România a obținut medalia de bronz la competiție. Pe lângă locul 3 la nivel mondial, echipa Over4 a ieșit vice-campioană la probele de Comunicare, Inovație și Bilanț Energetic, arată startupcafe.ro.

Proiectul echipei are o amprentă totală la sol de 130 mp, este construită pe structură de lemn, pe 2 niveluri și este unică prin faptul că poate fi utilizată atât ca locuință, cât și ca spațiu de co-working, datorită mobilierului reconfigurabil. Este o casă solară, 100% electrică, ce produce de 2 ori mai multă energie decât consumă, direct de la soare. Este proiectată și construită ca fiind o casă pasivă, cu un consum de energie foarte redus pentru încălzire, răcire și ventilare, deoarece respectă toate cerințele și criteriile standardului Passivhaus.

 

sursa foto: newsbucovina.ro


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.