10 aprilie 2021, 14:11

România, succes la Campionatul Internațional de Robotică RoboRave cu primul robot care te servește la restaurant

România a participat la Campionatul Internațional de Robotică RoboRave din Australia.

Competiția a fost nevoită să se mute în mediul online din cauza pandemiei de coronavirus.

Inventatorii români, AutoVortex, au reușit din nou să ocupe locul I în cadrul evenimentului și s-au calificat la Campionatul Mondial de Robotică din Japonia 2021.

Tineri campioni sunt: Dimitrie Cudrici Dimitrie (Lic. Tudor Vianu), Ana Lipianu (Colegiul Sf. Sava), Carina Grec (Școala Centrală), Catrinel Amariei (Lic. Mihai Viteazul) și Cătălina Costache, împreună cu mentorului echipei Mihai Bălașa și profesorul Ionuț Valentin Panea, arată iscodescu.ro.

Echipa a concurat în cadrul secțiunii de roboți de categorie grea Megabot Pro cu două divizii: AutoVortex NuclearElectrica și AutoVortex FanCourier.

sursa foto: Facebook

Robotul creat de tineri a fost atracția competiției. Pentru ca acesta să se miște a fost folosit un algoritm de programare utilizat în special de tehnologia mașinilor armatei pentru ghidarea rachetelor. Așa a reușit robotul să ducă la final misiunea pe care a primit-o, scrie stiri.tvr.ro.

Primul robot umanoid recepționer, Evy, îi va întâmpina în curând pe clienții unui restaurant din București. Nu va fi singur pentru că se lucrează intens și la un robot ospătar.

sursa foto: Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.