30 decembrie 2022, 12:46

Românii cu venituri mici vor primi ajutoare din fonduri europene pentru plata facturilor la energie

Românii cu venituri mici vor primi ajutoare de 1.400 de lei din fonduri europene pentru plata facturilor la energie.

Banii vor fi acordați în două tranșe, în februarie și în septembrie anul viitor, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat de Ministerul Fondurilor Europene.

Un alt proiect anunță că statul va acorda și în 2023 ajutorul de 250 de lei pentru alimente la fiecare 2 luni. Pentru anul acesta ultima tranșă din această schemă de sprijin va fi plătită luna viitoare.

Sumele aferente ultimei tranșe din acest an de ajutor sub forma voucherelor pentru alimente vor fi încărcate pe cardurile celor 2,4 milioane de beneficiari până înainte de Crăciun, anunță Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, care a publicat pe site-ul instituției proiectul de ordonanță de urgență pentru continuarea acestei scheme de sprijin și la anul.

Astfel, categoriile defavorizate vor primi voucherele sociale în valoare de 250 de lei până la finalul lui 2023, o dată la 2 luni.

Un alt proiect de ordonanță detaliază ajutorul din fonduri europene pe care autoritățile le-au promis persoanelor vulnerabile pentru a-și putea achita facturile la energie. Acesta va fi în valoare de 1.400 de lei acordat în două tranșe: prima în februarie, iar a doua în septembrie 2023.

Beneficiarii vor putea plăti cu cardul pe care-l vor primi pentru încasarea acestui tip de ajutor datorii curente sau restante către furnizorii de energie, indiferent că e vorba de electricitate, gaze, lemne de foc sau orice alte materiale pentru încălzire, prin intermediul Poștei Române.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol