5 aprilie 2020, 23:58

Românul care și-a văzut visul cu ochii. A cântat pe cele mai mari scene alături de renumitul pianist Richard Clayderman

Cristi Matiaşi este unul dintre cei mai apreciați instrumentiști români, cu o experiență de peste 50 de ani. A fost unul din fondatorii trupei Holograf și a avut ocazia de a cânta pe cele mai mari scene ale lumii, ca parte din orchestra celebrului pianist Richard Clayderman.

La bază este profesor de percuție și tobe, dar și membru al fanfarei Argeşul a Centrului Cultural Judeţean Argeş, însă, experiența pe care a trăit-o cântând în turneu alături de renumitul Richard Clayderman a fost, fără doar și poate, una de neegalat.

Acesta a mărturisit, într-un interviu, cum a ajuns să cânte împreună cu pianistul, dar și cum au ajuns să creeze o frumoasă prietenie cu renumitul artist: „Acum aproape un an, în februarie, mi-a atras atenţia un anunţ pe internet în care se specifica faptul că urmează să se organizeze un casting la Bucureşti pentru postul de percuţionist într-o orchestră alături de care Richard Clayderman urma să susţină un turneu în Egipt şi România. Am considerat că este o ocazie unică în viaţă şi m-am decis să mă înscriu la preselecţie. Eram conştient că va fi o preselecţie dură, însă am crezut în şansa mea”, spune Cristi Matiaşi, pentru Adevărul.

Chiar dacă avea deja destul de multă experiență, acest lucru nu l-a făcut pe Cristi să nu se pregătească cu seriozitate pentru preselecții. Din contră, s-a pregătit temeinic, repetând piesele faimoase ale lui Clayderman de zeci de ori, până când totul a sunat perfect.

Așa a ajuns să devină parte din orchestra sa și a susținut concerte atât în străinătate, cât și în țară la Bucureşti, Timişoara, Iași sau Oradea, în fața unor audiențe de mii de spectatori. ”A fost o experienţă cu adevărat magică, pur şi simplu de neuitat alături de unul dintre marii artişti ai lumii”, spune Cristi Matiaşi, potrivit Adevărul.

Celebrul pianist Richard Clayderman a fost denumit de Cartea Recordurilor drept „cel mai de succes pianist al tuturor timpurilor”, datorită palmaresului său impresionant care cuprinde mai bine de 1.300 de piese înregistrate și peste 150 de milioane de albume vândute peste tot în lume. Mai mult decât atât, acesta a susținut peste 2.000 de concerte internaționale, reușind să cânte în fața unor audiențe de peste 6 milioane de persoane.

Pianistul deține peste 340 de discuri de aur și platină, primite în întreaga sa carieră, însă, de departe cel mai renumit succes al său a fost albumul Ballade pour Adeline, cu nu mai puţin de 22 de milioane de copii vândute în 38 de ţări.

Cristi Matiși se poate lăuda, și el, cu o experiență impresionantă în domeniul muzicii, având o activitate de peste cinci decenii. A început să cânte încă de pe vremea când era elev, prin 1968, cântând împreună cu trupa Magic. Chiar dacă nu a avut studii de specialitate în domeniu, s-a făcut ușor remarcat, grație talentului său nativ și a ajuns să susțină concerte peste tot în țară. ”În acea perioadă aveai şansa să cânţi ceea ce îţi place şi să pui suflet şi pasiune. În opinia mea, cea mai adevărată muzică a fost creată atunci”, spune Cristi Matiaşi, pentru Adevărul.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.