27 ianuarie 2021, 1:55

Roșcata Peggy ajunsă rapid noua vedetă din Brașov. Care au fost reacțiile de pe Facebook?

Pe data de șase aprilie după un transport lipsit de evenimente neplăcute la Grădina Zoologică din Brașov a ajuns Peggy. Acesta este o femelă de panda roșu, iubită de forte mulți oameni chiar dacă aceștia nu au avut ocazia să o vadă în realitate. În momentul de față Peggy se află în carantină deoarece are nevoie de timp să se acomodeze cu noua ei casă. Reprezentanții de la Zoo sunt de părere că în aproximativ o lună aceasta va putea să fie admirată de toți vizitatorii. Specialiștii s-au ocupat de toate detaliile și de amenajarea unui spațiu cât mai potrivit pentru micuță, acesta este format din parter, mansardă și o zonă largă destinată cățărărilor. Despre hrana preferată a unui panda roșu știm este în principal bambusul, asta nu înseamnă că refuză fructele, ciupercile sau carnea.  Costul total al lucrărilor speciale ajungând la suma de 500.000 de lei.

Faceți cunoștință cu Peggy, singurul exemplar de panda roșu din România, pe care o veți putea vizita în curând la Grădina Zoologică din Brașov. Peggy are deja doi ani și s-a născut în Suedia, la Zoo Kolmarden”, se arată în postarea de pe Facebook a Ambasadei Suediei din București.

Din păcate în lume există mai puțin de zece mii de astfel de exemplare, fapt pentru care întreaga specie este amenințată cu dispariția. Cu toate acestea, mai important este că Peggy are nevoie de un prieten, iar pentru a nu o lăsa prea mult timp singură cel mai rapid cu putință o să fie adus și un mascul de panda roșu la Brașov.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Acest exemplar face parte din programul de reproducere și conservare, coordonat, la nivel european, de EAZA (Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor).
În urma indicațiilor coordonatorului acestui program, urmează să aducem și un mascul, în vederea formării unei perechi reproducătoare”, spune Alin Pânzaru, administratorul Zoo Brașov, conform unui comentariu lăsat de Ambasada Suediei din București pe pagina de Facebook. 

Sursă foto: stirileprotv.ro

Despre condițiile prin care se poate deveni membru EAZA știm că „este necesară o perioadă de candidatură de cinci ani, în care mentorul de la EAZA face vizite periodice pentru a vedea dacă sunt respectate recomandările pe care le-a făcut şi pentru a ne da noi sugestii. Până acum, rapoartele au fost favorabile”, a precizat Alin Pînzaru, directorul Zoo Braşov într-o declarație de presă. În momentul de față nici o grădină Zoo din țara noastră nu este acreditată EAZA, însă orașul Brașov se poate mândri cu cele mai înaintate proceduri în această privință, urmat de grădina din Târgu Mureș.

Sursă foto: romania24.ro

Motivul principal pentru care intrarea în EAZA reprezintă un avantaj este legat de posibilitatea de a face schimburi de animale și cu alte grădini zoologice din Europa. Acum în Grădina Zoo din Brașov trăiesc peste 200 de exemplare și circa 60 de specii, dar pe viitor conform recomandărilor date de reprezentantului Asociației Europene a Grădinilor Zoologice ar putea fi achiziționate mai multe păsări exotice, reptile și așa mai departe.

L-a scurt timp după aflarea veștii că Peggy a fost adusă la Brașov a început în spațiul online o adevărată dezbatere pro și contra.

Pentru cei supărați că stă într-o cușcă și nu în natura (și pe mine mă deranjează dar…) Panda rosu este o specie protejată și cel adus la gradina zoologică face parte dintr-un program special de protejare și conservare a speciei, aparent curând o să aducă și un mascul și poate pe la anul o sa vedem și primii puișori. Dacă nu eram noi ca sa le distrugem habitatul și să îi vânăm pentru caciuli de blana, animalele astea nu trebuiau să stea în cuști acum pentru a le putea proteja. Așa că în loc să ne arătăm indignarea pe Facebook haideți să facem ce se poate face pentru a proteja animalele”, se arată într-un mesaj postat pe pagina Ambasadei.

Acesta fiind în fapt un răspuns la comentariile altor internauți care își arată nemulțumirea: „Nu reușiți să fiți spirituali deloc: ați dat cu bâta în baltă. Aduceți un animal nevinovat după gratii și aveți pretenția să ne mai și bucurăm. Nu, nu ne bucurăm. E o tâmpenie. Să aduci în România un animal după gratii nu e nicio scofală. E o cruzime. Ba, vă mai și împăunați că, vai, îi aduceți partener, să se înmulțească după gratii. E o prostie”,conform unei alte postări.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.