5 octombrie 2023, 3:02

Russia Today a luat-o (și mai rău) razna: “copiii ucraineni trebuie aruncați în râuri cu ape repezi sau arși în colibe”

Anton Krasovski, director Russia Today, a făcut în ultima vreme mai multe comentarii care…pur și simplu  nu pot fi trecute cu vederea. Krasovsky sugerează înecarea sau arderea copiilor ucraineni, face comentarii odioase despre violurile comise de soldații ruși în Ucraina, spune că Ucraina nu ar trebui să existe și că ucrainenii care se opun Rusiei ar trebui împușcați.

Într-o emisiune difuzată săptămâna trecută, Anton Krasovski a spus că acei copii care criticau Rusia ar fi trebuit să fie „aruncaţi direct într-un râu cu curenţi puternici”.

Krasovski – un comentator prorăzboi la canalul de televiziune rusesc, care a fost sancţionat de Uniunea Europeană – comenta o relatare a autorului rus de science-fiction Serghei Lukianenko despre momentul când a vizitat pentru prima oară Ucraina în anii 1980, când copiii i-au spus că ar trăi o viaţă mai bună dacă Moscova nu le-ar fi ocupat ţara.

„Ar fi trebuit să fie înecaţi în Tisina”, a reacţionat Krasovski, referindu-se la râul Tisa care trece prin Transcarpatia. „Pur şi simplu acei copii trebuiau înecaţi, înecaţi!”, a spus el, adăugând: „Ca alternativă, ar fi putut fi băgaţi în colibe şi arşi”, făcând aluzie la faptul că în zonă numeroase case sunt construite din lemn.

Într-un scurt fragment al interviului care a fost distribuit pe social media, Krasovski a râs de rapoartele potrivit cărora soldaţii ruşi ar fi violat femei ucrainene vârstnice în timpul invaziei.

Incitare la genocid

Ucraina a catalogat duminică postul de televiziune RT (Russia Today), controlat de statul rus, ca instigator la genocid.

„Guvernele care încă nu au interzis RT trebuie să vadă acest fragment”, a reacţionat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba duminică, într-o postare pe Twitter, care conţine un link cu acest fragment din interviul de la RT.

„Incitarea agresivă la genocid (vom da în judecată această persoană pentru asta) nu are nimic de-a face cu libertatea de exprimare. Interziceţi RT în toată lumea!”, a îndemnat ministrul ucrainean.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol