5 martie 2024, 16:18

S-a ieftinit laptele. Să sperăm că și la raft

Retailerii din România au fost de acord să reducă, în mod voluntar, cu cel puțin 20%, preţul laptelui de provenienţă românească, de la 1 mai, iar în perioada următoare vor negocia cu fiecare procesator cu care colaborează, a anunţat Consiliul Concurenţei.

Nu vă așteptați ca ieftinirea să se vadă din prima zi la raft. Este nevoie, spune Consiliul Concurenței, ca unele stocuri să fie consumate, apoi ca unele contracte care expiră să fie renegociate.

„Pe parcursul lunii mai vom vedea reduceri substanţiale, la raft, ale preţurilor laptelui proaspăt, având în vedere că retailerii ne-au confirmat participarea la acordul voluntar.

Posibil să dureze câteva zile până când această măsură se va aplica în toate magazinele, ţinând cont că trebuie renegociate contractele cu fiecare producător şi epuizate stocurile existente. Ne aşteptăm că, în cele şase luni, cât este valabil acordul, să crească consumul.

În plus, prognozele economice indică faptul că inflaţia se va reduce, iar astfel nu vom mai înregistra creşteri atât de mari ale preţurilor alimentelor”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele autorităţii de concurenţă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol