23 octombrie 2021, 22:52

S-a stins o legendă a jazz-ului: Chick Corea. Ultimele cuvinte pentru fanii săi (+VIDEO)

Lumea muzicii este mai săracă. S-a stins o legendă a jazz-ului: Chick Corea. Nu înainte de a lăsa un mesaj pentru fanii săi.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care, pe tot parcursul acestei călătorii au păstrat vie și strălucitoare flacăra muzicii”, a spus el într-un mesaj scris înainte de moartea sa, conform declarației pregătite de echipa sa.

Sper că cei care simt nevoia de a juca, de a scrie, de a cânta într-un spectacol pot face acest lucru. Dacă nu pentru ei înșiși, atunci măcar pentru noi ceilalți. Nu doar pentru simplul motiv că lumea are nevoie de mai mulți artiști, ci și pentru că este mai distractiv„, a adăugat el.

S-a stins o legendă a jazz-ului: Chick Corea. Numeroase Premii Grammy

Legenda jazz-ului american Chick Corea a murit pe 9 februarie din cauza unei forme rare de cancer la vârsta de 79 de ani, potrivit aceluiași anunț de pe pagina sa de Facebook.

Armando Anthony „Chick” Corea (n. 12 iunie 1941) a câștigat în numeroase rânduri premiul Grammy la secțiunile pianist/keyboardist și compozitor de jazz american.

A ajuns foarte cunoscut prin activitatea lui din anii ’70. Promovând stilul jazz fusion sau jazz-rock cum era denumit la vremea respectivă. Se poate spune că a contribuit direct la nașterea acestui stil de jazz.

A făcut parte din celebra trupă ˝Miles Davis Band˝ luând parte la legendarele înregistrări ale lui Miles Davis de la sfârșitul anilor ’60, începutul anilor ’70.

În anii ’70 și-a format propriul grup de jazz ˝Return to Forever˝. Grup cu care a continuat să exploreze sonoritățile fusion.

În anii 80′ și ’90 a avut numeroase alte colaborări explorând variate stiluri musicale, scrie Hotnews.

Iată câteva dintre ultimele fragmente de concert distribuite de el, pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook Chick Corea


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.