20 aprilie 2024, 20:36

Samsung lansează cel mai încăpător SSD din lume

Cu mai puţin de o săptămână înainte de cea mai aşteptată lansare a începutului de an, a lui Galaxy S9, Samsung doboară un record destul de important pe piaţa de dispozitive de stocare SSD.

Compania sud-coreeană a lansat cel mai încăpător SSD de pe piaţă, o unitate de 30,72 TB, record mondial pentru o unitate fizică de doar 2,5 inci. Unitatea care poartă numele de cod PM1643 este cosntruită din 32 de stick-uri flash NAND de 1TB de stocare, potrivit theverge.com.

Sursa: theverge.com

Spaţiul disponibil pe acest SSD este suficient pentru a înmagazina echivalentul a 5700 de filme în format Full HD, sau 500 de zile de video non-stop. Deşi Seagate a anunţat că va lansa un SSD de 60 de TB, acesta este ceva mai voluminos, de 3,5 inci. În plus, rivalul de la Seagate are doar rol demonstrativ, el nefiind disponibil pentru comercializare.

Cu toate că nu se cunoaşte încă data exactă de la care SSD-ul Samsung va fi disponibil pe piaţă undeva în a doua jumătate a lui 2018, conform spuselor lui Jaesoo Han, vicepreşedinte al companiei sud-coreene. Noul SSD reflectă intebnţia Samsung de a se impune pe o piaţă care se află abia în primii ani de existenţă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol