16 ianuarie 2021, 10:06

Scandal în Danemarca. Desen animat cu un bărbat care are cel mai mare penis din lume

Un scandal în Danemarca tinde să capete proporții. Lansarea unui desen animat cu un bărbat care are cel mai mare penis din lume și pe care nu îl poate stăpâni naște controverse.

Televiziunea publică daneză a lansat un desen animat pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani. Desenul animat are în centrul atenției un bărbat care are cel mai mare penis din lume și pe care nu îl poate controla, scrie The Guardian.

Ce face bărbatul? John Dillermand poate realiza operațiuni de salvare, poate arbora un steag și chiar să fure înghețata copiilor. Cu penisul.

Desen animat cu un bărbat care are cel mai mare penis din lume

Serialul a provocat o mare dezbatere cu privire la ce ar trebui să conțină – și ce nu ar trebui să conțină programele televizate pentru copii.

Dincolo de bun simț sau discuții de gust, controversele vizează și egalitatea de gen.

De sâmbătă, când a avut loc premiera, criticii au condamant ideea unui bărbat care nu își poate controla penisul. ”Acesta este mesajul pe care vrem să îl dăm copiilor în timp ce suntem în mijlocul unui val uriaș #MeToo?, a scris autorea daneză Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Cristian Groes, profesor asociat și cercetător la Universitatea Roskilde, crede că celebrarea organelor genitale masculine de către serial nu poate decât să facă un pas înapoi în ceea ce privește egalitatea de gen.

„Perpetuează ideea standard a unei societăți patriarhale. Este menit să fie amuzant – așa că este perceput ca inofensiv. Dar nu este. Și asta îi învățăm pe copiii noștri”.

Amuzament?

Erla Heinesen Højsted, psiholog clinician care lucrează cu familii și copii, spune că oponenții programului TV ar putea să gândească prea mult. ”John Dillermand vorbește cu copiii și le împărtășește modul de a gândi – iar copiii găsesc amuzante organele genitale”, a spus ea.

”Serialul arată un bărbat care este impulsiv și care nu deține mereu controlul, care face greșeli – la fel cum fac și copiii, dar mai ales Dillermand îndreaptă lucrurile. El își asumă responsabilitatea pentru acțiunile sale. Când o femeie din serial îi spune să își țină penisul în pantaloni el ascultă. Ceea e drăguț. El este responsabil”.

Højsted a recunoscut că momentul nu este cel mai potrivit, iar un program tv despre corpuri ar fi trebuit mai degrabă să arate ”diferențele și diversitatea” decât un penis gigant. ”Dar acesta nu este în mod categoric despre sex”, a spus ea.

Ce spune televiziunea publică

Televiziunea publică, DR, are reputația de a împinge limitele – mai ales pentru copii. Un alt personaj în acest sens este Onkel Reje, care înjură, fumează pipă și care cam evită baia.

DR a răspuns criticilor spunând că la fel de ușor ar fi putut crea un program ”despre o femeie care nu își poate controla vaginul” și ce e cel mai important este că John Dillermand este plăcut de copii.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.