CITIRE

Scandalul Cambridge Analytica continuă: Facebook c...

Scandalul Cambridge Analytica continuă: Facebook colecta istoricul convorbirilor de pe telefoanele cu Android ani în șir

După scandalul Cambridge Analytica, încep să iasă la iveală din ce în ce mai multe informații cu privire la Facebook. Acum, apar noi informații despre modul în care chiar Facebook știe cine sunt oamenii cu care relaționezi. Un neozeelandez care și-a descărcat datele de pe site, Dylan McKay, a descoperit că Facebook a colectat metadate despre apeluri făcute de pe telefonul său cu Android, potrivit playtech.ro.

În aceste metadate sunt colectate numele contactelor, numerele de telefon, data fiecărui apel, dar și durata fiecăruia dintre acestea, fie el efectuat sau primit. Facebook folosește datele din agenda ta pentru a-ți recomanda prieteni, iar în cele mai recente versiuni ale aplicațiilor de mobil, o cerere explicită de acces la istoricul apelurilor și SMS-urilor este făcută.

sursa: androidcentral.com

Dacă ai oferit permisiunea de a citi contactele aplicației de Facebook acum ceva timp, înainte de Android 4.1, trebuie să știi că practic așa ofereai aplicației acces și la istoricul mesajelor și apelurilor. În octombrie 2017 n-a mai funcționat acest „truc”, astfel că atunci se oprește și colectarea metadatelor de către Facebook. iOS nu a permis niciodată accesul către aceste date aplicațiilor.

Ca urmare a acestor acuzații, Facebook a emis un comunicat prin care specifică faptul că nu a colectat şi conţinutul convorbirilor sau al mesajelor, ci doar istoricul acestora.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.