23 aprilie 2024, 14:54

Sci+Fi Fest 2017, locul de întâlnire cu roboți și cele mai noi gadgeturi

Sfârșitul lunii septembrie a adus multe bucurii pasionaților de știință, în weekend-ul ce tocmai a trecut având loc în București, la Biblioteca Națională, evenimentul Sci+Fi Fest 2017, festival dedicat științei și literaturii SF.

Expozițiile, atât din interiorul bibliotecii, cât și cele de la standurile de afară au fost alese cu mare atenție, fiind prezente printre cele mai noi și uimitoare gadgeturi, dar și unele dintre cele mai interesante edituri care promovează cărți cu literatură science-fiction sau lucrări tehnice, de știință.

Fiind vorba despre un festival care promovează cele mai inovații, nu puteau lipsi mașinile eco, care circulă pe bază de energie electrică, Renault România având chiar un stand unde au expus interiorul și exteriorul automobilului Zoe, una dintre cele mai promovate mașini de către compania franceză. De asemenea, Renault a prezentat curioșilor și noile sisteme multimedia pe care le au în dotare mașinile, prin două bancuri de test cu aceste sisteme.

Arhivă Edițiadedimineață.ro

Mergând mai departe, ajungeai în zona cărților, fiind mai multe edituri prezente, printre care menționăm Tritonic, ce a dorit anul acesta să promoveze numai autori români, Nautilus, unde puteai găsi cărțile lui Stephen King și ale lui George R. R. Martin (autorul cărții Urzeala Tronurilor).

Arhivă Edițiadedimineață.ro

Arhivă Edițiadedimineață.ro

O serie de alte lucrări interesate, dar în cea mai mare parte din domeniul tehnic erau cele de la editura Electra, studenții de la Politehnică și nu numai putând cumpăra cărți chiar și cu 3 lei bucata. Inclusiv revista Știința și Tehnică, unul dintre organizatori, a avut un stand unde și-a vândut exemplare din cele mai noi numere.

Arhivă Edițiadedimineață.ro

Și pentru că aerul rece tomnatic face întotdeauna foame, nu a lipsit nici zona de food court, unde s-a încins un mare grătar plin cu cărnuri diferite pentru a bucura pe fiecare dintre gurmanzii veniți să-și ia porția de știință.

Odată ajunși înăuntru, ne-am putut delecta cu o demonstrație a unei imprimante 3D și astfel puteai vedea cum arată obiectele făcute din diferite materiale plastice organice.

Arhivă Edițiadedimineață.ro

Cei mici s-au putut distra în cadrul unei competiții de creații din Lego, dar și la construirea unei case, din bețe de plastic, care trebuia să fie cât mai stabilă și să suporte zdruncinăturile simulatorului de seisme.

Arhivă Edițiadedimineață.ro

Un punct de atracție a fost cel al Clubului de Robotică AutoVortex România, care ne-au arătat cum se pot controla doi dintre roboței, parcă desprinși din animația Wall-E.

Arhivă Edițiadedimineață.ro

Coadă mare a fost și la standul celor de la PC Garage la care cei mici s-au înghesuit pentru a încerca cele mai noi calculatoare, evident, pe care testau jocuri video. Un alt gadget adus de aceștia a fost casca cu ochelari VR (virtual reality) HTC Vive cu care puteai să încerci o altă perspectivă de a te juca.

Arhivă Edițiadedimineață.ro

[Sursă imagine cover: cunoastelumea.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol