20 mai 2022, 14:11

Sclavia, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală și tortura nu se mai prescriu

Sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală și tortura nu se mai prescriu, potrivit unui proiect legislativ votat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a anunțat senatoarea Alina Gorghiu, unul dintre inițiatori.

„Autorii acestor infracțiuni grave vor răspunde penal, indiferent de termenul care a trecut de la săvârșirea faptei. Este un alt semnal important care confirmă că pentru actuala majoritate, siguranța oamenilor, în special a minorilor, este o prioritate. Și șansa României de a nu mai avea cazuri de genul celor de la Țăndărei sau cauze de genul Al-Nashiri contra României, dar și de a nu mai vedea țara noastră în top la capitolul agresiuni sexuale împotriva minorilor sau la numărul de persoane traficate”, a spus Alina Gorghiu.

Proiectul legislativ a fost inițiat de Gorghiu alături de Iulia Scântei și Andronache Gabriel, cu un scop precis: de a asigura dreptul la îndeplinirea actului de justiție pentru victimele infracțiunilor menționate. Pe lângă trecerea unor fapte penale grave în sfera infracțiunilor imprescriptibile, proiectul instituie pedepsirea cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani a celor care nu denunță faptele de agresiune sexuală, de trafic și exploatare săvârșite împotriva minorilor.

Se elimină astfel situațiile în care termenele de prescripție se împlinesc înainte ca dosarele să poată fi soluționate, iar autorii pedepsiți.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol