7 decembrie 2023, 14:41

O distilerie scoțiană își alimentează camioanele cu deșeuri de whisky

Distileria scoțiană Glenfiddich a lansat o flotă de camioane special transformate să ruleze pe biogaz verde, fabricat din propriile deșeuri de whisky ale fabricii. Sistemul inovator va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 99% în comparație cu motorina și alți combustibili fosili.

Inițiativa face parte din eforturile mai largi ale companiei de a reduce impactul asupra mediului prin procesul său unic de producție a malțului. Tehnologia a fost dezvoltată intern de William Grant & Sons, compania care deține marca Glenfiddich.

Gazul cu conținut scăzut de carbon este creat prin conversia deșeurilor de la producție și a reziduurilor rezultate din procesul de distilare. Compania a construit stații speciale de alimentare la distileria sa din Dufftown, din nordul Scoției.

Noile vehicule sunt planificate să se ocupe de transport în fiecare etapă a procesului, de la îmbuteliere până la ambalare. Deplasările anuale ale fiecărui camion vor avea același beneficiu pentru mediu ca plantarea a până la 4.000 de copaci pe an.

Foto: Designboom


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol