1 iunie 2023, 9:45

Se împlinesc 100 de ani de la inaugurarea oficială a Palatului Cercului Militar National

La 4 februarie 2023 se împlinesc 100 de ani de la inaugurarea oficială a Palatului Cercului Militar National, de către regele Ferdinand și regina Maria.

Este un moment de referinţă în istoria sa, care merită și trebuie sărbătorit așa cum se cuvine de cei care astăzi sunt chemați să-i continue tradițiile.

Faţada acestei impunătoare clădiri, care a atins, iată, un secol de existență, îmbie şi astăzi trecătorii de pe Calea Victoriei să-i treacă pragul, notează Ministerul Apărării Naționale într-o postare pe această temă, în pagina sa de Facebook.

Parfumul de epocă, stilul arhitectural inconfundabil, bogăţia patrimoniului şi, mai ales, diversitatea activităţilor care se desfăşoară în primitoarele sale spaţii, adună laolaltă militari şi civili, rezervişti şi veterani, împreună cu familiile, oameni de toate vârstele și preocupările.

Prin toate manifestările organizate de Cercul Militar Național pentru sărbătorirea celor 100 de ani de la inaugurarea Palatului, generația de astăzi aduce un omagiu de suflet înaintașilor, mai notează sursa citată.

Regina Maria consemnează, în amintirile sale zilnice, pentru ziua de duminică, 4 februarie 1923, următoarele: „În această dimineață, am avut inaugurarea Cercului Militar.

Mare ceremonie, cu toți ofițerii din București, mitropolitul etc. Splendidă clădire. A fost începută cu mulți ani în urmă și resursele au fost întotdeauna prea reduse ca să fie terminată. În sfârșit, este gata complet!”.

Galeria FOAIER a Cercului Militar Național găzduiește, în această perioadă, expoziția intitulată „CENTENARUL PALATULUI CERCULUI MILITAR NAȚIONAL”, cuprinzând lucrări sugestive, pe care puteți să o vizitați în cadrul programului zilnic între orele 11:00-19:00, cu intrare liberă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol