23 iulie 2024, 9:28

Se poate! Nestle scoate o ciocolată fără zahar și „prietenoasă” cu mediul

Grupul elveţian Nestle anunţă că lansează un baton de ciocolată fără zahar și îndulcit cu pulpa arborelui de cacao.

Producătorul de produse alimentare şi băuturi a realizat batonul de ciocolată neagră „Incoa” care foloseşte nu doar boabele de cacao, ci şi pulpa fructului arborelui de cacao drept îndulcitor.

Utilizarea fructului arborelui de cacao, care în mod normal este aruncat, elimină adaosul de zahăr şi reduce risipa alimentară, iar în acelaşi timp creşte veniturile cultivatorilor de cacao care pot să vândă atât boabele, cât şi pulpa fructului. Produsul răspunde la mai multe îngrijorări ale consumatorilor preocupaţi de efectele asupra sănătăţii şi mediului înconjurător, arată agerpres.ro.

Materia primă a companiei provine din Brazilia și vestul Africii.

Alexander von Maillot, directorul diviziei de dulciuri de la Nestle, susține că veniturile celor care cultivă cacao ar putea creşte cu 20% până la 40%, dacă ar putea comercializa şi pulpa fructului arborelui de cacao.

Se pare că pulpa fructului arborelui de cacao nu este ieftină. Batoanele de ciocolată Incoa de pe portalul Albert Heijn costă cu aproximativ 50% mai mult decât alte mărci de ciocolată neagră.

ONG-ul Upcycled Food Association susţine că prin comercializarea la scară mondial a fructului arborelui de cacao ar putea fi reduse emisiile de gaze de seră cu peste 20 de milioane de tone pe an. Asociaţia defineşte termenul „upcycling” drept utilizarea de ingrediente alimentare pe care oamenii nu le-ar consuma, cu lanţuri de aprovizionare verificate şi un impact pozitiv asupra mediului.

sursa foto: viataverdeviu.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol