4 septembrie 2023, 18:21

Se pot lăsa șoarecii de droguri? Un nou instrument în lupta cu cocaina

Cercetătorii lucrează la un remediu contra dependenței de droguri. Pași importanți au fost realizați de oamenii de știință.

Un nou ingredient adăugat la actualul vaccin contra dependenței de droguri pare să devină mult mai eficient. Deși noua formulă este testată în prezent doar la șoareci, rezultatul pare promițător.

Vaccinul, sub formă de picătură de nas, odata administrat ajută sistemul imunitar să reacționeze la cocaină, în sensul că nu mai apare senzația tipică, de desprindere de realitate, de euforie, scrie ziare.com.

Herman Staats, profesor la Universitatea Duke, susține că mișcările șoarecilor care au primit cocaină cu cei care au primit cocaină și vaccinul au fost analizate. Șoarecii vaccinați au arătat mai puțină mișcare. Dacă nu mai apare senzația de euforie, pacienții au mai multe șanse să ramână în programele de dezintoxicare, spune Staats.

Cocaina este foarte greu de tratat, intră rapid în creier traversând bariera creierului sângelui și își exercită efectele asupra sistemului nervos central.

Peste 2,2 milioane de persoane din Statele Unite sunt consumatori de cocaină.

sursa foto: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol