24 octombrie 2021, 0:00

Ședință la Facebook pentru contul lui Donald Trump

Contul lui Donald Trump rămâne suspendat? Este întrebarea pe care și-o pun cei de la Facebook. O decizie trebuie luată, destul de curând.

Donald Trump a fost interzis de pe Facebook, iar acum consiliul de supraveghere al rețelei sociale trebuie să decidă dacă fostul președinte american poate reveni sau nu.

Multe asociații și experți solicită Facebook să nu aprobe revenirea miliardarului republican, care se confruntă în prezent cu un proces în Senat. S-au primit peste 9.000 de scrisori și comentarii din partea publicului cu privire la acest subiect.

Comitetul independent de supraveghere al grupului (Facebook Oversight Board) ar trebui să își dea avizul până la jumătatea lunii aprilie.

Membrii săi pot aproba blocarea contului pe o perioadă nedeterminată. Sau pot forța Facebook să aprobe revenirea fostului președinte blocat din rețea după revoltele de la Capitoliu din 6 ianuarie.

“Nu este vorba de libertatea de exprimare”

Până acum board-ul a avut o poziție tranșantă, iar șansele lui Donald Trump de a reveni sunt mici.

Mesajul nostru este simplu: anularea interdicției lui Trump ar fi o invitație la violență, ură și dezinformare care va costa vieți și va submina democrația”, a scris o asociație într-o scrisoare, care în mod ironic se numește „Real Facebook Oversight Board”.

Unii ar putea spune că este vorba de libertatea de exprimare. Se înșeală„, se mai spune în scrisoare.

Donald Trump poate face interviuri. Poate merge la Fox News. Poate scrie articole de opinie sau trimite e-mailuri… Nimeni nu are dreptul de a utiliza o platformă de socializare pentru a răspândi dezinformarea și a incita la ură din nou și din nou sau pentru a-și amplifica mesajul prin algoritmi”, mai spune asociația.

Twitter a decis!

După cum se știe Donald Trump nu are doar contul de Facebook blocat, ci și cel de Twitter. Aici lucrurile par mai clare.

Compania online Twitter a anunţat, miercuri, că intenţionează să menţină permanent blocarea contului pe platforma de microblogging al fostului preşedinte Donald Trump. Indiferent dacă acesta va candida în scrutinul prezidenţial din 2024, scrie The Hill.

Într-un interviu acordat CNBC, directorul financiar al companiei Twitter, Ned Segal, a fost întrebat dacă va fi reactivat contul lui Donald Trump în cazul în care va candida din nou şi ar fi ales preşedinte.

Conform modului în care funcţionează politicile noastre, atunci când eşti eliminat de pe platformă, eşti eliminat indiferent dacă eşti comentator, director financiar, fost sau actual oficial„, a răspuns Ned Segal.

Citește și:

Pandemia care va veni. „Următorul virus ar putea fi mai puțin înţelegător”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.