18 iunie 2022, 6:45

În Seul, inteligența artificială previne tentativele de sinucidere pe poduri

Un sistem de inteligență artificială (AI) a învățat modele de comportament prin analiza datelor de la camere video, senzori și înregistrările serviciilor de salvare din aprilie 2020 până acum, pentru a putea alerta atunci când detectează o tentativă de suicid, în Seul. Pe baza informațiilor colectate și a evaluării detaliilor, cum ar fi ezitarea persoanei, AI-ul poate prognoza o situație periculoasă și poate alerta imediat echipele de salvare, a declarat cercetătorul principal Kim Jun-chul.

„Credem că noul CCTV va permite echipajelor noastre să detecteze cazurile puțin mai repede și să ne ajute să ajungem la un apel mai rapid”, a declarat Kim Hyeong-gil, care se ocupă de brigada de salvare din Yeouido.

Echipa lui Kim a lucrat împreună cu cercetătorii pentru a veni cu tehnologia pe care echipajul său și sediul central pentru incendii și dezastre din Seul o vor folosi din octombrie.

Coreea de Sud, cu o populație de 52 de milioane în 2019, a avut cea mai mare rată de sinucidere din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Peste 13.700 de oameni și-au luat viața în 2019, au arătat datele guvernamentale.

Aproape 500 de tentative de sinucidere sunt raportate pe 27 de poduri peste râul Han, lung de aproape 500 km, în fiecare an. Numărul acțiunilor de salvare a crescut cu aproximativ 30% în 2020 comparativ cu anul anterior. Multe dintre tentativele de suicid au fost făcute de oameni de 20 – 30 de ani, deoarece pandemia a adus dificultăți economice mai mari și a sporit bătălia pentru locuri de muncă.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol