4 martie 2024, 20:25

Sfaturi surprinzătoare, pe care nu le vei găsi oriunde, despre pregătirile de Sărbători. O listă cu mulți ”nu”

Suntem în plină lună a cadourilor și lună în care obișnuim să ne tot urăm și propunem diverse. E luna lui ”fie ca..”. Sigur, nu o să facem excepție, vom spune și noi un ”fie ca aceste Sărbători să vă meargă direct la suflet și noul an să vă aducă sănătate, liniște și realizări”, căci un gând bun nu strică nimănui. Doar că vă vom prezenta și o variantă de sfaturi mai puțin obișnuită. Vine de la o rețea medicală, deci nu ne îndoim că este ”cu cap”.

”Crăciunul este special, nu o dată, ci de două ori. Este cea mai frumoasă, dar și cea mai stresantă sărbătoare din an. Și asta pentru că ne lăsăm prinși într-un tumult sufocant, mereu contra cronometru, de planuri, cu zeci de taskuri de bifat, în timp ce numărăm panicați zilele până la Crăciun. Iar din cauza aceasta, uneori pierdem exact ce este cel mai important: magia sărbătorii.

Farmecul Crăciunului nu vine din lungimea listelor cu „de făcut” și nici din mulțimea pregătirilor pentru a avea cele mai bune mâncăruri, cele mai multe daruri, casa cea mai curată și mai frumos decorată, ci din puterea de a păstra diferența dintre suficient și prea mult și a înțelege că mai puțin înseamnă, de fapt, mai mult.

Cum? Mai puțin îți lasă loc pentru ceea ce contează mai mult: mai puțină agitație, oboseală și stres înseamnă mai multă recunoștință pentru ceea ce ai, mai mult calm, mai multă bucurie și energie și, cel mai important, mai mult timp pentru a trăi cele mai prețioase clipe, cele petrecute pe îndelete.

Blândețea față de tine este primul pas. Amintește-ți că:

👍
e în regulă ca ferestrele să nu strălucească;
👍
nu este nicio problemă dacă nu vei fi curățat prin toate colțurile casei;
👍
e perfect dacă nu vei avea un cozonac grandios, ci doar un chec simplu, mai ales dacă l-ați făcut împreună;
👍
nu se va supăra nimeni, ba chiar din contră, dacă bradul nu-i perfect decorat, atâta vreme cât l-ați împodobit laolaltă voi și copiii, glumind și râzând;
👍
este absolut în regulă să nu pregătești nimic în mod special pentru masa de Crăciun și să mâncați ce vă place;
👍
este comod și plăcut să stai toată ziua în pijamale pufoase;
👍
va fi benefic să nu-ți faci niciun program riguros și să te joci toată ziua cu cei mici și/sau să stai de vorbă pe îndelete cu mama, cu tata, cu partenerul de viață și cu frații tăi;
👍
este perfect să te uiți la filme unul după altul ori la seriale (chiar și la Harry și Meghan);
👍
nu e capăt de lume dacă refuzi o invitație, pentru a-ți oferi timp ție.

Magia Crăciunului vine din a fi alături de cei pe care îi iubești și care te iubesc, din a avea grijă de tine și de ei, din calitate în loc de cantitate și din a dărui experiențe mai degrabă decât lucruri, pentru că nu există niciun cadou mai bun decât acela de a ne acorda, unii altora, timpul, atenția și tihna prin care să ne conectăm sufletește.

Să ai un Crăciun magic!”

Sursa: rețeaua medicală Regina Maria


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol