CITIRE

„Sfoara Brașovului” – un nou muz...

„Sfoara Brașovului” – un nou muzeu în inima orașului

Brașovul va avea parte de un nou muzeu în aer liber! În perioada 8 august – 15 septembrie 2018 brașovenii vor celebra Strada Sforii, una dintre cele mai înguste străzi din Europa de Est, prin intermediul proiectului Sfoara Brașovului.

”Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii (AIDC) din Braşov, în parteneriat cu Primăria Braşov şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Braşov începe implementarea proiectului ”Sfoara Braşovului”, finanţat din bugetul municipiului Braşov, prin Programul proiecte culturale 2018. În perioada 8 august-15 septembrie 2018 readucem strada Sforii în interesul braşovenilor şi vizitatorilor oraşului, dându-i o înfăţişare nouă cu ajutorul artei şi imaginaţiei. Strada Sforii devine muzeu în aer liber şi va fi amenajată pentru a găzdui expoziţii, mini-concerte, concursuri pentru lucrări de artă, evenimente pentru tineri şi copii şi alte activităţi culturale”, informează Primăria Brașov într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Construită în secolul al XV-lea, ca un coridor de urgenţă pentru pompierii cetăţii medievale Braşov, strada Sforii are între 110 şi 135 de centimetri lăţime şi 83 de metri lungime. Este situată între străzile Cerbului şi Poarta Schei. De asemenea, strada a fost inclusă de publicaţia ‘Huffington Post’ în topul celor mai înguste străzi din lume și este una dintre cele mai căutate artere de către vizitatorii orașului.

Sursa www.bizbrasov.ro

Atât turiștii, cât și localnicii îşi pot scrie impresiile pe un panou de sticlă transparentă de şase metri pătraţi, care va fi amplasat de-a lungul unuia dintre pereţii străzii. O instalaţie urbană cu simbolul sforii, care va fi amplasată la intrarea dinspre strada Cerbului, va semnaliza strada şi va oferi un cadru deosebit pentru fotografii originale, cu perspectiva străzii Sforii pe fundal. De asemenea, artiştii locali vor anima peisajul prin lucrări de pictură murală.

Pe parcursul amenajărilor, strada Sforii va fi parţial accesibilă publicului. Costul total al proiectului este de 125.675 de lei, din care finanţarea de la bugetul local, prin Ghidul de finanţare al proiectelor culturale, este de 99.983 de lei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.