5 aprilie 2020, 0:09

Și-a cunoscut stră-strănepotul. Un japonez de 112 ani, recunoscut oficial cel mai vârstnic bărbat din lume

Un bărbat din Japonia a fost recunoscut de Guinness World Records ca fiind cel mai vârstnic bărbat din lume. Numele lui este Chitetsu Watanabe, locuiește în centru Japoniei și are vârsta de 112 ani, anunță Agerpres. 

Cel mai bătrân bărbat din lume trăiește într-un centru de îngrijire din regiunea Niigata și a primit bucuros vestea că Guinness World Records îi va înmâna un certificat care-i va atesta longevitatea.

Reprezentanții Cărții Recordurilor au făcut anunțul oficial prin care îl recunosc pe Watanabe drept cel mai vârstnic bărbat din lume, la scurt timp după ce predecesorul acestui titlu Masazo Nonaka, din insula japoneză Hokkaido, s-a stins din viață, pe data de 20 ianuarie, la vârsta de 113 de ani.

În timpul ceremoniei, japonezul le-a împărtășit membrilor comisiei Cărții Recordurilor secretul longevității sale: ”Nu mă enervez şi am mereu zâmbetul pe buze”, a spus bărbatul, potrivit Agerpres. 

Watanabe s-a născut la 5 martie 1907. ”Nu mă enervez şi am mereu zâmbetul pe buze”, a declarat el pentru presa locală anul trecut când a fost întrebat care este secretul longevităţii sale.

Watanabe s-a născut pe data de 5 martie 1907 și a absolvit studiile agronomice. A locuit o perioadă în Taiwan, acolo unde a lucrat pentru o companie producătoare de zahăr. Apoi a fost prezent la datorie pentru a-și servi țara, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, după care s-a întors în orașul său natal, unde a făcut parte din administrația publică până la vârsta pensionării.

A dus o viață liniștită, s-a căsătorit și a avut cinci copii. Aceștia la rândul lor, i-au dăruit 12 nepoţi și 16 strănepoţi. Cel mai bătrân bărbat din lume se mai poate mândri și cu faptul că a reușit să își cunoască chiar și un stră-strănepot.

Sursă Foto: huffpost.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.