28 octombrie 2021, 23:01

Și-a pierdut portofelul acum 53 de ani, în Antarctica. Acum i-a fost returnat. În California (VIDEO)

Da, pare un scenariu de film – și, posibil, la un moment dat cineva chiar să se inspire din povestea asta și să facă unul.

Paul Grisham, meteorolog al Marinei SUA în Antarctica, și-a pierdut portofelul prin anii ’60, pe când se afla la datorie. Avea doar 30 de ani. Curând el s-a consolat și a uitat incidentul…

Până când….

…zilele trecute, 53 de ani mai târziu, l-a căpătat înapoi, în San Diego, California. Vă imaginați uimirea bărbatului ajuns acum la 91 de ani…

”Am fost pur și simplu șocat”, a declarat el pentru San Diego Union-Tribune după ce, sâmbătă, portofelul i-a fost returnat.

”A fost nevoie de un lung șir de oameni care să mă găsească și să mi-l aducă”, a povestit el.

Ce a găsit în portofel?

Portofelul conținea cartea de identitate emisă de Marină, permisul de conducere, un card cu instrucțiuni în caz de atac atomic, biologic sau chimic, o cartelă pentru rația de bere, un fluturaș cu taxele plătite de angajator și chitanțele pentru sumele de bani trimise soției.

Și-a pierdut portofelul acum 53 de ani. Din Arizona în Antarctica

Grisham, crescut în Douglas, Arizona, s-a înrolat în Marină în 1948. El a ajuns mai întâi tehnician meteo, apoi specialist în prognoze meteorologice.

În 1967 el a fost trimis în Antarctica în cadrul Operațiunii Deep Freeze, ce sprijinea oamenii de știință civili. Atunci avea 30 și ceva de ani, era căsătorit și avea doi copii mici.

Grisham povestește că  s-a împotrivit cât a putut de mult plecării, dar nu a avut ce face. Acolo, la un moment dat, a pierdut portofelul. Iar  până la urmă uitând de incident.

Odiseea continuă

Portofelul a fost găsit, la un moment dat. Dar nu luna trecută, ci – atenție – în anul 2014, în spatele unui dulap din vestiar, în timpul demolării unei clădiri a stației McMurdo de pe Insula Ross.

A fost nevoie de multe email-uri, mesaje pe Facebook și scrisori, dar până la urmă proprietarul și-a primit portofelul în urma efortului unui grup de detectivi amatori.

Și, atenție, acesta nu a fost singurul portofel găsit.

Un alt portofel găsit în timpul demolărilor de la Stația McMurdo a fost returnat familiei, deoarece fostul posesor a murit în 2016.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.