21 iunie 2024, 3:44

Singura biserică dotată cu lift din sud-estul Europei se redeschide la Bistrița

Dacă vă place arhitectura micilor orașe medievale ale Transilvaniei, iubiți opera, muzica de medievală, de fanfară sau jazz-ul, este momentul să poposiți în acest week-end la Bistrița.
Timp de trei zile, orașul e în sărbătoare pentru că se redeschide Biserica Evanghelică după restaurare. Știați că are cel mai înalt turn dintre toate bisericile de piatră din Transilvania și este singura dotată cu lift din sud-estul Europei?
De la înălțimea lui se va putea admira și în acest sfârșit de săptămână orașul, dar și Munții Bârgăului și ai Rodnei, relatează Radio România Actualități.
Sâmbătă va fi și o noapte albă a Bisericii în care vă puteți întâlni cu domnițe, cavaleri și menestreli într-un spectacol nocturn din care nu vor lipsi dansurile medievale și luptele cavalerești, muzica medievală și spectacolul de animație cu foc.
Rondul Gărzii de Bistriţa, istoria turnului, povestea paznicului turnului şi alte momente istorice vor fi puse în scenă în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Tot sâmbătă seara, concert liric. Pe scenă vor urca tenori și soprane din Bistrița care cântă la opere mari din Europa. Mai sunt programate concerte de orgă și flaut chiar în incinta bisericii.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol