13 ianuarie 2023, 7:36

Singurul loc în care rușii și americanii au rămas prieteni: în spațiu

Remarcă simpatică a astronautului american Mark Vande Hei, care a mărturisit că, în ciuda tensiunilor “de jos”, “sus”, în spațiu, rușii și americanii au rămas prieteni.

La aproape o săptămână după revenirea sa pe Terra, astronautul american Mark Vande Hei a povestit la o conferință de presă din Texas că „Niciodată nu am fost îngrijorat cu privire la capacitatea mea de a continua să lucrez cu ei” și că pentru el cosmonauţii ruşi „au fost, sunt şi vor continua să fie prieteni dragi”, scrie TASS.

Ucraina, subiect de discuție pe ISS

El a confirmat că războiul din Ucraina a fost într-adevăr un subiect de conversaţie la bordul staţiei spaţiale (ISS). Însă discuţiile au fost „în mare parte despre ceea ce credeau ei despre asta şi aş prefera să vă spună chiar ei ce cred”, a adăugat Mark Vande Hei, scrie New York Times.

Cât despre amenințarea lui Rogozin (directorul Roscosmos) că ar putea încerca prăbușirea ISS peste SUA Mark Vande Hei a comentat extrem de finuț că „Am fost pur şi simplu prea încrezător în cooperarea noastră de până acum așa că am considerat aceste mesaje pe Twitter a fi adresate unui alt public decât mie”.

În vârstă de 55 de ani, Mark Vande Hei deţine recordul de zile consecutive petrecute în spaţiu de un astronaut american – 355 de zile.

foto: Space.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol