1 decembrie 2021, 20:43

Singurul român de la ultra-maratonul din Anzii Cordilieri, Bolivia, câștigă competiția

Ultra-maratonul organizat în Anzii Cordilieri, Bolivia, s-a desfăşurat în perioada 20 – 26 septembrie.

Pompierul Iulian Rotariu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, a câştigat competiția, s-a impus în toate cele şapte etape ale „Ultra Bolivia Race”, depăşindu-l în clasamentul general pe germanul Sascha Gramm.

”Colegul nostru, plt. adj. Iulian Rotariu a câştigat şi ultima etapă la ultramatatonul Ultra Bolivia Race şi a devenit campion mondial pentru a patra oară. El a reuşit să îşi domine adversarii pe tot parcursul celor şapte etape. Iulian Rotariu s-a impus şi în a şaptea etapă, având un avans de patru minute faţă de ocupantul poziţiei a doua, germanul Sascha Gramm”, informează şi ISU Botoşani.

Ultra-maratonul presupune alergarea a 220 de kilometri în şapte zile, la o altitudine de până la 4.200 de metri pe platoul Altiplano din Anzii Cordilieri, arată agerpres.ro.

Rotariu, singurul român din competiţie, nu este sportiv de performanţă şi aleargă pentru a susţine cauza copiilor cu autism.

Acesta a câştigat ultra-maratonul „The Ultra Asia Race” desfăşurat în Vietnam anul trecut, iar în noiembrie 2019, a câştigat şi ultra-maratonul „Ultra Africa Race”, desfăşurat în Mozambic, după ce a alergat 200 de kilometri în cinci zile.

sursa foto:romaniajournal.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.