28 aprilie 2024, 20:06

Sistemele fotovoltaice pot fi cumpărate și în leasing. Avantaje pentru companii

Oficialii europeni au îndemnat în numeroase rânduri statele membre să investească în energie regenerabilă, propunându-și încă de anul trecut, când nu exista criza energetică provocată de invazia rusă asupra Ucrainei, să majoreze cantitatea de energie regenerabilă pe care o utilizează şi în paralel să scadă consumul de energie până în 2030.

Ținta pentru România, pentru 2030: până la cel puțin 34%

Prin Planul Naţional Integrat Energie-Schimbări Climatice, ţinta naţională propusă de România pentru anul 2030 pentru energia regenerabilă este de 27,9%. Cu toate acestea, în anul 2019, Comisia Europeană a recomandat României să majoreze, până la „cel puţin” 34%, ţinta privind ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final brut de energie, reprezentând contribuţia României la atingerea obiectivelor Uniunii până în 2030.

Aceste ținte nu pot fi însă atinse atât de ușor, pe lângă măsurile luate de stat în privința prosumatorilor (persoane fizice sau juridice care produc și introduc în Sistemul Energetic Național energia rămasă în urma consumului propriu) fiind nevoie și de sprijinul companiilor private din domeniul energetic.

Una dintre companiile private din domeniul energiei fotovoltaice, E-acumulatori.ro, vine în întâmpinarea persoanelor juridice care vor să diminueze cheltuielile la facturile de energie electrică și să devină prosumatori, cu o soluție pentru achiziționarea sistemelor fotovoltaice în sistem de leasing. Compania promovează, astfel, producerea de energie din surse regenerabile, din sursă solară, lansând încă de anul trecut linii de creditare atât pentru persoane fizice, cât şi juridice.

În loc să plătești factura de energie, plătești rata de leasing 

Pentru companii oferim opţiunea de plată în rate fixe lunare pentru instalarea de sisteme de energie regenerabilă, iar rata este acoperită din economia la factura de energie. Susținem consumatorii care vor să contribuie activ la tranziția spre un viitor verde, energie produsă din surse regenerabile și astfel promovăm susținut o viață sustenabilă și eficientă energetic”, a declarat Dan Tudose, CEO e-acumulatori.ro

Pe termen lung, panourile solare ar putea deveni principala sursă de producere a energiei electrice în Uniunea Europeană și implicit în România.

În 2020, producția totală netă de energie electrică în UE a fost de 2,781 TWh, dintre care sursele de energie regenerabilă au reprezentat 38%. Cu siguranță, în prezent, procentul este mai ridicat. Achziționarea în leasing a unor sisteme fotovoltaice reprezintă soluția optimă pentru companiile care vor să devină verzi și care nu au posibilitatea de a investi într-o singură etapă. Rata este acoperită din economiile realizate după implementarea sistemelor fotovoltaice.

Plată în rate fixe lunare – o nouă soluție pentru instalarea de sisteme de energie regenerabilă

Clienţii au posibilitatea de finanţare, de la 6 până la 60 de rate, pentru o valoare de până la 1 milion de lei. Achitarea ratelor se realizează, ulterior, prin producerea independentă de energie electrică cu ajutorul sistemelor fotovoltaice. De asemenea, companiile mai pot accesa achiziționarea sistemelor de energie regenerabilă prin alegerea unui credit pe o perioadă de până la 120 de luni.

Un aspect foarte important este faptul că business-urile, companiile, au opțiunea unei finanţări în sistem leasing, pe o perioadă de până la 5 ani, cu un avans de 5%. Este un pas înainte pentru sectorul energetic local și, mai important, este un progres pentru facilitarea producției de energie din surse regenerabile„, a adăugat Dan Tudose.

Consumatorii industriali au posibilitatea de a achiziționa între 30 și 100 de panouri fotovoltaice, ori chiar sisteme de 2 megawaţi.

E-acumulatori.ro oferă asistență pe tot parcursul procesului, iar clienții sunt consiliați de specialiști în toate etapele, cu ajutorul ofertelor  personalizate ale opţiunilor de achiziţie. În funcție de necesarul energetic se realizează un proiect de fezabilitate, oferind mai multe variante clientului pentru a deveni cât mai sustenabil. 

Beneficiile panourilor fotovoltaice

Sistemele de panouri fotovoltaice contribuie la reducerea sau chiar la eliminarea completă a costurilor cu facturile de electricitate, indiferent dacă vorbim de un consumator casnic, sau unul industrial. Pe lângă independenţa energetică, aceştia pot deveni prosumatori (mici producători de energie care poate livra surplusul în reţeaua naţională) şi pot beneficia de subvenţii importante de la stat prin programele dedicate derulate de Ministerul Mediului sau Administraţia Fondului de Mediu.  

Panourile fotovoltaice se instalează rapid, de către echipe de profesionişti, sistemele fiind dimensionate corect la consumul anual de energie. Chiar şi încălzirea casei prin intermediul pompelor de căldură eficiente energetic, se poate realiza cu ajutorul sistemelor de energie regenerabilă.

Mentenanță minimă

Odată instalat, un sistem de panouri fotovoltaice necesită mentenanţă minimă. Acesta va furniza electricitate într-un mod sigur şi curat, având o durată de viaţă de 25-40 de ani. Mai mult, panourile fotovoltaice au garanţie şi până la 25 de ani. Datorită acestei durate mari de viaţă, sistemele fotovoltaice reprezintă un beneficiu transmisibil, astfel casele se pot vinde, lăsa moştenire sau pot contribui la obţinerea un certificat energetic superior. Mai mult, furnizează o cantitate considerabilă de energie electrică în aproape tot timpul anului.

Există beneficii importante şi pentru companiile şi consumatorii industriali care aleg să instaleze panourile fotovoltaice. Chiar dacă vorbim de clădiri de birouri, parcări publice şi private, hale industriale, sere sau ferme agricole, sistemele fotovoltaice asigură scăderea costurilor fixe şi creşterea exponenţială a eficienţei energetice. Investiţia se face o singură dată, se amortizează într-un timp scurt, iar energia se produce şi se consumă local, zi de zi, ori de câte ori este nevoie”, a adăugat Tudose.  

Nu în ultimul rând, aceste soluţii sunt sigure şi prietenoase cu mediul înconjurător. Utilizarea energiei produsă de sistemele de panouri fotovoltaice va duce la un consum redus de combustibili, reducând astfel poluarea şi emisiile de gaze cu efect de seră. Panourile fotovoltaice generează o energie curată, ajutând la construirea unui viitor mai verde. 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol