24 iunie 2024, 7:22

Șoferii din Germania se vor putea urca la volan după ce consumă cannabis

Germania, țară în care consumul şi posesia de cannabis sunt legale, va modifica legislația privind consumul canabisului la volan.

Așa cum există un prag de 0,5 la mie pentru alcool, urmează să fie stabilită și o limită pentru cannabis pentru conducătorii auto, anunță guvernul federal.

Până acum, simpla detectare a substanței active (THC) era suficientă pentru a atrage amendă sau puncte de penalizare, relatează Radio România Actualități.

Acest prag va fi ridicat la 3,5 nanograme de THC. Potrivit experților guvernului federal, aceasta este limita dincolo de care poate apărea „un efect relevant pentru siguranța rutieră la conducerea unui autovehicul”.

Conform sursei citate, consumatorii cu această concentrație în sânge ar periclita traficul la fel de mult ca un șofer cu 0,2 la mie de alcool în sânge.

Pe de altă parte, autoritățile germane au în vedere și o interdicție privind consumul de alcool pentru consumatorii de canabis. Concret, oricine fumează cannabis și bea alcool nu va avea voie să urce la volan.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol