22 ianuarie 2021, 18:48

SpaceX a trimis în spațiu primul satelit militar al Coreei de Sud

Compania lui Elon Musk a efectuat cea de-a 12 lansare din anul 2020. Chiar dacă în întreaga lume efectele negative ale pandemiei de coronavirus au stopat activitatea mai multor domenii, pentru SpaceX anul 2020 este unul cât se poate de productiv.

Lansarea cu numărul 12 a avut ca obiectiv principal trimiterea în spațiu a primului satelit militar al Coreei de Sud, notează Descoperă.ro, citând Space.

„A fost o zi grozavă”, a declarat John Innsprucker, inginer al Falcon-9. Tototdată, acesta a mai menționat și că: „A fost nevoie de ceva timp până aici, dar merită, am avut o misiune total reușită astăzi”, referindu-se la scurta întârziere de 30 de minute dinanitea momentului lansării.

făcând trimitere la întârzierea de 30 de minute de dinaintea lansării.

Anasis-II, primul satelit militar al Coreei de Sud

Primul satelit militar al Coreei de Sud a fost construit de către Airbus Space and Defense. Specialiștii au explicat că acesta a fost proiectat după modelul satelutului Eurostar E3000. Satelitul trimis în spațiu cu ajutorul SpaceX va avea și funcția de a oferi comunicații sigure, cu o acoperire la scală largă.

Până în prezent, forțele armate ale Coreei de Sud se baza pe o serie de sateliți comerciali, care erau folosiți în transmisiile lor speciale, dar și pe sateliții aliațiolor.

„Anasis-II va juca un rol esențial în menținerea păcii în peninsula coreeană și sper că Republica Coreea va putea avansa nu numai capacitățile IT, dar și eforturile sale în domeniul cercetării și dezvoltării tehnologice”, a declarat Sae Kyu Nam, directorul Agenției pentru Dezvoltare Apărării, într-o declarație înregistrată.

Sursă Foto:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.