8 ianuarie 2023, 5:53

Spotify lansează „Chestia”, un accesoriu auto pentru… a asculta muzică!

Spotify intră pe piața hardware cu Car Thing, un player muzical inteligent menit să stea pe bordul mașinii.  Car Thing („Un lucru pentru mașină”) a fost lansat în octombrie 2021, pentru un număr limitat de abonați, iar acum oricine din SUA poate cumpăra dispozitivul cu 90 de dolari, dar aveți nevoie de un abonament Spotify Premium pentru a-l folosi. Spotify Premium costă în SUA în prezent 10 dolari pe lună pentru persoane fizice, cu abonamente de până la 16 dolari pe lună pentru șase conturi. Car Thing necesită, de asemenea, o conexiune la telefon pentru date mobile sau Wi-Fi.

Dispozitivul este menit să ofere o modalitate de a asculta Spotify în mașina dvs. fără a fi nevoie să vă uitați în jos la telefon sau să vă ocupați de interfețele încorporate ale mașinii, care pot fi periculoase de utilizat pe drum. Un adaptor de alimentare de 12 V se conectează la Car Thing și la priza auxiliară a mașinii, iar dispozitivul se conectează apoi la telefon prin Bluetooth. În cele din urmă, conectați dispozitivul la aparatul stereo al mașinii prin AUX, Bluetooth sau USB. Playerul acceptă și Apple CarPlay sau Android Auto.

 

Controlul vocal este cea mai importantă caracteristică a dispozitivului; poți controla Car Thing spunând „Hei Spotify”, urmat de o comandă, cum ar fi „Amestecă melodiile mele preferate”. Sistemul nu acceptă încă unele acțiuni, cum ar fi adăugarea de melodii sau podcasturi în lista de redare, dar Spotify lucrează la adăugarea mai multor comenzi.

Cu toate acestea, Car Thing poate oferi control media fără mâini pentru mașinile care nu au această funcție. Desigur, smartphone-urile pot activa și controlul vocal, dar persoanele care nu sunt dornice să-și asculte telefonul în mod constant pot lua în considerare utilizarea funcției printr-un dispozitiv dedicat în mașină.

Car Thing are microfoane de câmp apropiat și de mijloc cu anulare adaptivă a interferențelor, pentru a ajuta la blocarea sunetelor mașinilor din trafic. Dispozitivul are un ecran tactil de 10 cm diagonală, un buton rotativ cu apăsare pentru defilare și un mic buton „Înapoi” în partea de jos.

Car Thing de la Spotify reprezintă prima incursiune a serviciului de streaming muzical în hardware. Compania gestionează în prezent provocările încorporării distribuției de podcast-uri în modelul său de afaceri.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol