23 septembrie 2020, 19:59

Stagiul militar devine obligatoriu? Declarațiile Ministrului Apărării

Imediat după ce Emmanuel Macron a fost ales în funcția de președinte al Franței și a adus în atenția publică o posibilă discuție cu privire la reintroducerea stagiului militar obligatoriu, a apărut și în România posibilitatea unei astfel de reforme.
Este și cazul Ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor care, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că au existat mai multe discuții cu privire la reintroducerea stagiului militar obligatoriu.
Ministrul a precizat că stagiul militar obligatoriu nu este anulat, ci doar suspendat.
Vă reamintesc faptul că stagiul militar în România este suspendat, nu este anulat. Este o discuţie care apare tot mai des în spaţiul public şi sunt câteva state care au în continuare serviciul militar obligatoriu, unele care l-au reintrodus, de exemplu Suedia, după informaţiile mele, reintroduce stagiul militar obligatoriu. Şi noi am discutat de multe ori lucrul acesta, există, n-aş zice nostalgie, ci o analiză pragmatică vizavi de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern o asemenea iniţiativă şi nici nu cred că foarte curând vom putea discuta despre reluarea stagiului militar obligatoriu în România. De aceea căutam variante alternative, aşa cum este programul acesta dedicat rezerviştilor militari. Nevoia este foarte mare de încadrare în Armata României”, a precizat Mihai Fifor, potrivit agerpres.ro.


  1. Costin Dumitru

    8 august

    Teteo,in ce cazărmi ca cele care erau sunt niste ruine?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.