13 august 2020, 14:55

Știai că sunt creaturi care trăiesc doar 24 de ore? Top 5 animale care au o viață scurtă

Multe animale sunt cunoscute pentru că ating vârste peste 300 de ani, cum sunt broștele testoase. Dar puțini știu că sunt creaturi care trăiesc mai puțin de 1 an, ca în cazul șoarecelui de casa și cameleonului.

Iată 5 creaturi care trăiesc mai puțin de 1 an:

Libelula

Este una din cele mai apreciate insecte din lume pentru zborul care fascinează. Specia are foarte mulți prădători, printre care alte insecte, păsări și reptile. Chiar și în stadiul de larva poate fi vânată de păsări, așa ca rareori atinge vârsta de 4 luni.

Musca de casa

Muștele care intră în casă pot trăi mai mult de 4 săptămâni, însă în natură nu supraviețuiesc mai mult de o lună. Chiar și așa, femela depune 1000 de ouă și nu există o perioadă specifică de reproducere.

Furnica

Masculul trăiește doar 3 săptămani și are un singur scop în viața lui scurta – să se împerecheze cu regina și să asigure continuitatea coloniei. El nu participă la construirea coloniei și e hrănit de femele. Moare foarte repede după reproducere.

Gastrotrihe

Sunt organisme marine (identice viermilor) care trăiesc doar 3 zile. Are un corp transparent de doar 3 mm și se folosește de curenți pentru a găsi o gazdă de care să se prindă. În momentul în care a găsit un animal marin, se reproduce pe suprafața lui, proces posibil datorită faptului că gastrotrihele au atat organe de sex feminin, cât și masculin, arată digi-animalworld.tv.

 Musca efemeră

Animalul cu cea mai scurtă durată de viața trăiește doar 24 de ore, timp în care trece prin tot ciclul vieții. Musca își petrece majoritatea timpului în stadiul de nimfă (înainte să aiba loc metamorfoza) și moare la scurt timp dupa ce s-a reprodus. Anumite specii de muscă efemeră trăiesc chiar mai puțin, în jur de 8 – 10 ore, dar reușesc să producă următoarea generație în acest timp scurt.

Musca efemera-sursa foto:descopera.ro

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.