3 iunie 2020, 16:00

Strângere de fonduri pentru elevii calificați în finala concursului de programare NASA

Zero Robotics reprezintă un concurs de programare, creat în 2009 de către The Massachusetts Institute of Technology (MIT) și astronautul Greg Chamitoff, în care roboții sunt sateliți în interiorul Stației Spațiale Internaționale. Îndrumați de mentori, elevii concurează pentru a rezolva o problemă anuală pentru o competiție online. Finaliștii acestui concurs virtual vor merge în următoarea etapă într-un campionat live la bordul ISS.

[Sursa: nasa.gov]

Opt elevi ai Liceului Grigore Moisil din Timișoara au ajuns la etapa finală de programare a Stației Spațiale Internaționale Zero Robotics (ISS), organizată de NASA și The Massachusetts Institute of Technology.

Echipa Timișoarei se califică în finală pentru al doilea an, însă, la fel ca în anul anterior, întâmpină probleme financiare care îi împiedică pe aceștia să participe la concurs. Din cauza faptului că organizatorii evenimentului nu asigură costurile de călătorie, Inspectorul Școlar Timișoara caută sponsori care pot acoperi suma necesară pentru transport (între 8.000 EUR și 10.000 EUR).


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.