23 iunie 2022, 20:57

Streinu-Cercel îi liniștește pe români: Coronavirusul, de 10 ori mai slab decât virusul gripal

În România s-a creat o panică generală. Medicul Adrian Streinu-Cercel îi liniștește pe românii despre criza medicală a momentului.

Citește și: Primul caz de coronavirus a ajuns la București. Care este starea pacientului

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” a declarat că noul virus COVID-19 este „de 10 ori mai slab decât virusul gripal”.

Citește și: Linia Telverde care oferă informații despre coronavirus a fost deschisă

Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Însă, ținând cont că avem un germene nou care nu a mai fost în circulație până acum, toată lumea este alertată și e normal să fie așa. Lumea medicală, vorbesc. Văd că se alertează și ceilalți care nu ar trebui. Alerta de la nivelul lumii medicale este una, pentru că noi trebuie să știm și să verificăm de fiecare dată cu ce venim în contact.”, a spus Cercel într-un interviu pentru Digi24.ro.

Citește și: Topul celor mai răspândite mituri despre coronavirus. OMS: „Usturoiul nu ucide virusul”

Medicul a mai subliniat că igiena este foarte importantă, în astfel de cazuri.

Noi avem pe teritoriul României cel puțin patru coronavirusuri, altele decât noul coronavirus care dau infecții de tip respirator sau digestiv, fără niciun fel de problemă, în timpul anului. Deci nu se pune problema că nu știm de coronavirus și că nu ar fi în România. Sunt virusuri de tip coronavirus, dar altele decât noul coronavirus.”, mai transmite acesta.

Citește și: Vești bune pentru Pepsi. Din cauza coronavirusului, Coca Cola nu va mai putea procura unul dintre principalele ingrediente

sursa foto:cadranpolitic.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol