26 ianuarie 2021, 22:56

Studenții români nu vor mai putea accesa împrumutul guvernamental de studii oferit de Marea Britanie. Ce alte opțiuni le rămân

Marea Britanie impune noi reguli studenților din Uniunea Europeană. Aceștia nu vor mai putea accesa împrumutul guvernamental de studii oferit celor care optau pentru acest beneficiu, fiind nevoiți ca de anul viitor să își plătească singuri studiile. Mai mult decât atât, și taxele de școlarizare vor crește.

Un profesor britanic stabilit în Romînia a explicat pentru edupedu.ro  care vor fi condițiile în care studenții ce nu fac parte din Regatul Unit al Marii Britanii vor putea continua studiile.

Mai multe universități, în special din Scoția, au transmis că studenții europeni vor trebui să plătească aceleași taxe pe care le plătesc în prezent studenții internaționali. Însă, majoritatea instituțiilor de învățământ superior încă nu s-au decis care vor fi taxele pentru studenții europeni de anul viitor. Problema este că nu există un cadru legislativ care să permită o taxare mai mică a unui student european față de un student din India, spre exemplu. În acest context, se poate spune că ar fi vorba de discriminare”, a spus Parker.

Acesta a mai explicat și faptul că universitățile își vor mări programul de burse bazat pe merite academice, pentru studenții din UE.

Însă, din păcate, anunțul întârziat al guvernului britanic în ceea ce privește împrumuturile pentru studenții europeni, combinat cu pandemia de COVID-19, ar putea însemna că multe universități nu vor putea confirma bursele înainte de începerea aplicațiilor prin sistemul UCAS”, a spus Parker.

Totodată, cei care sunt deja studenți în Anglia vor putea beneficia în continuare de împrumutul guvernamental obținut până la finalizarea studiilor.

De asemenea, o schimbare legislativă din octombrie 2019 le oferă studenților internaționali posibilitatea de a lucra fără viză de muncă până la doi ani după absolvire”, a adăugat el. 

Sursă Foto: ziarulromanesc.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.