25 aprilie 2024, 11:42

Studierea schimbărilor climatice, obligatorie în şcolile din Italia. Cum ne putem asigura că vom avea o generație viitoare de adulți responsabili

Italia urmează să devină prima țară din lume care face orele despre schimbările climatice obligatorii pentru școlari. Lorenzo Fioramonti, ministrul Educației, a anunțat că toate școlile de stat vor dedica aproape o oră pe săptămână problemelor legate de schimbările climatice. Decizia urmează să fie implementată de la începutul anului școlar următor, potrivit The Independent.

Perspectiva dezvoltării durabile, în centrul atenției elevilor

Materiile tradiționale precum geografia, matematica și fizica, vor fi, de asemenea, studiate din perspectiva dezvoltării durabile. „Vreau să fac din sistemul de învățământ italian primul sistem de învățământ care pune mediul și societatea în centrul a tot ceea ce învățăm la școală.”, a declarat Fioramonti, potrivit CBS News.

Ana Rădună

Ana Rădună, Asociația Cartier Aviației

Cum ne putem asigura că vom avea o generație viitoare de adulți responsabili

Ana Rădună, reprezentant al Asociației Cartier Aviației, consideră atitudinea ministerului italian al Educației ar trebui să ne inspire pe toți. „Prin definiție, dezvoltarea durabilă include aspectele ecologice și de protejare a capitalului natural. Raportul Brundtland, întocmit de Comisia Mondială pentru Mediu și Dezvoltare, definește dezvoltarea durabilă ca «dezvoltarea care urmărește satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi». De multe ori, notiunea de «protejare a mediului» are mai mult un caracter birocratic ce îi împinge pe majoritatea actorilor economici la acțiuni superficiale menite să îi ajute să răspundă cerințelor legii cu privire la mediu, fără a le fi afectate marjele de profit. Ce face Ministerul Educației din Italia în momentul de față este ce ar trebui să facem toți. Dacă învățăm o generație de copii să gândească orice acțiune prin prisma protejării mediului, ne asigurăm că o să existe o viitoare generație de adulți informați și conștienți.”, transmite ecologista.

Surse fotografii cover: Shtiu, Lorenzo Fioramonti, Karpaten


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol