22 ianuarie 2022, 15:52

STUDIU > Adolescenții partajează online tot mai multe poze nud cu ei

Într-o tendință care-i îngrijorează pe experții în abuz sexual, adolescenții și chiar copiii mai mici împărtășesc tot mai multe imagini nud online, adesea cu adulții. Odată partajate chiar și cu o singură persoană, astfel de imagini pot fi distribuite cu ușurință în continuare și pot deveni parte din corpul materialului de abuz sexual asupra copiilor în colțurile întunecate ale Web-ului.

De două ori mai mulți copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani au raportat că au trimis nuduri sau alte poze sugestive cu ei înșiși în 2020, comparativ cu anul anterior, potrivit unei noi cercetări de la Thorn, organizație non-profit care luptă să prevină exploatarea copiilor.

Adolescenții LGBTQ+ au împărtășit fotografii nud de aproape trei ori mai mult decât semenii lor non-LGBTQ+.

Raportul lui Thorn, care se concentrează pe imaginile create de copiii înșiși, urmează unui alt studiu care a constatat că a crescut și cantitatea totală de materiale online legate de abuzuri sexuale asupra copiilor. Pandemia a făcut situația și mai dificilă, deoarece acum copiii petrec mai mult timp online, adesea cu și mai puțină supraveghere decât înainte.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.