9 iunie 2022, 9:22

STUDIU. Cât de optimiști (mai) sunt românii?

Un nou studiu Reveal Marketing încearcă să diagnosticheze nivelul de optimism al românilor.

Nivelul de optimism cu privire la viitor este în creștere, românii considerând că anul viitor va fi cu 5 procente mai mulțumitor decât anul curent. Cei mai optimiști cu privire la viitor sunt tinerii cu vârste până în 35 ani.

De altfel, principalele aspecte care îi preocupă astăzi pe români sunt prefigurarea unei crize economice și creșterea prețurilor pentru bunurile de consum larg, semnalate de 72% dintre români, dar și războiul de la granițele României, aspect de îngrijorare pentru 66% dintre români.

Românii consideră că instituțiile cele mai responsabile de modul în care decurg lucrurile în România sunt cele cu putere de decizie la cel mai inalt nivel (Guvernul României – 72%, Parlamentul României – 64%, Partidele Politice – 62%), în timp ce doar 1 din 3 români consideră responsabilitatea individuală un factor importat în modul cum decurg lucrurile în țară.

Scădere a cheltuielilor pentru casă

Comparativ cu anul 2021, primăvara anului 2022 înregistrează o scădere a cheltuielilor pentru casă (eletrocasnice, mobilier, decorațiuni) de la 30% la 19 % și o creștere a cheltuililor pe achizițiile ce țin de dezvoltare personală și experimentare de lucruri noi (călătorii/ vacanțe, ieșiri în oraș) de la 22% la 26%.

Mai multe informații despre studiu AICI


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol