16 octombrie 2021, 21:19

Studiu: Începerea școlii după ora 10 sporește performanța elevilor

Un nou studiu arată că începerea orelor la școală mai târziu aduce beneficii tinerilor elevi, printre care s-au regăsit sporirea performanțelor academice, îmbunătățirea sănătății psihice și fizice.

Cercetătorii au observat timp de doi ani un grup de adolescenți care au început cursurile de la ora 10 în loc de ora obișnuită: 8:30. Rezultatele au fost spectaculoase, ratele de îmbolnăvire au scăzut la jumătate și notele au crescut la toți elevii, potrivit Inkl.com.

Sursă imagine: themycenaean.org

Cea mai mare problemă a școlilor este ora de începere a cursurilor. Tinerii se vor simți obosiți fizic la început, după psihic, ca în final să le fie afectate rezultatele școlare„, a transmis Dr. David Kelley de la Universitatea Open – coordonatorul cercetării.

Potrivit Dr. Kelley, atât obezitatea, cât și depresia sunt corelate cu orele începute prea devreme la școală și lipsa odihnei.

Există o cantitate din ce în ce mai mare de informații care arată efecte similare, în întreaga lume„, a completat Dr. Guy Meadows – co-fondatorul The Sleep School.

El a mai menționat că elevii britanici sunt în top șase al tinerilor care dorm puțin, cei din SUA fiind pe primul loc.

Sursă imagine: chrysalis-school.com

Dr. Kelley a studiat anterior corelația dintre performanțele studenților și ora la care încep cursurile, rezultatele indicând o creștere a productivității tinerilor dacă încep cursurile în jurul orei 11 sau după-amiază. Cu toate acestea, studiul se referă doar la cei tineri, până în 20-22 ani. Adulții au alte nevoi de odihnă, de multe ori ajungându-le șapte ore de somn, spre deosebire de adolescenții care au nevoie de nouă.

[Sursă imagine cover: bpl.org]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.