21 iunie 2024, 18:18

STUDIU. O săptămână de pauză de la social media crește stima de sine la femeile tinere

Un studiu desfășurat la York University’s Faculty of Health arată cum luarea unei pauze de la folosirea social media chiar și pentru o săptămână, îmbunătățește considerabil stima de sine și imaginea corporală a femeilor tinere. Rezultatele au fost cu atât mai notabile cu cât persoanele erau mai susceptibile la internalizarea idealului de frumusețe care este promovat pe rețelele de socializare.

Impactul pozitiv pe care l-a avut absența de pe rețelele de socializare poate fi explicat prin două mecanisme. În primul rând, tinerele s-au oprit din a interacționa cu un mediu în care sunt mai vizibile anumite standarde și comportamente care pot influența negativ imaginea lor de sine și în care există tendința de a se compara cu ceilalți. Iar în al doilea rând, timpul care ar fi fost petrecut în mod normal pe rețelele de socializare a putut fi înlocuit cu diverse alte activități sau comportamente sănătoase.

Cercetarea publicată în jurnalul Body Image este prima care să analizeze specific modul în care sistarea activității în social media pentru o anumită perioadă de timp influențează atitudinea și percepția de sine.

Mai multe detalii, AICI


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol