16 octombrie 2021, 21:55

SUA vor recomanda al treilea vaccin pentru majoritatea cetățenilor, la opt luni după ultima inoculare

Administrația Biden a decis că majoritatea americanilor ar trebui să primească o vaccinare de rapel la opt luni după ce au primit a doua doză și ar putea începe să ofere a treia doză încă din a treia săptămână a lunii septembrie. Scopul este de a le arăta americanilor care au primit vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna că vor avea nevoie de protecție suplimentară împotriva variantei Delta.

Beneficiarii vaccinului Johnson & Johnson, care a fost autorizat ca regim cu o singură doză, vor necesita, de asemenea, o doză suplimentară. Se așteaptă însă rezultatele unui studiu clinic. Până în prezent, doar aproximativ 14 milioane de oameni din SUA au fost vaccinați cu Johnson & Johnson.

Primele noi rapeluri vor merge probabil la rezidenții caselor de îngrijire medicală, lucrătorii din domeniul sănătății și lucrătorii din sistemele de urgență, care au fost primii vaccinați în iarna trecută. Aceștia ar fi probabil urmați de alți oameni în vârstă, apoi de populația generală.

În total, peste 90 de milioane de oameni din SUA au fost complet vaccinați cu produsul Pfizer și peste 64 de milioane cu Moderna. Dar aproximativ 40 la sută din populație încă nu au primit nici măcar o primă doză, o problemă pe care administrația va trebui să o concentreze.

Strategia de rapel este în discuție de câteva săptămâni, dar un consens cu privire la modul de implementare a fost atins doar în ședințele din weekend-ul trecut. Administrația americană are depozitate peste 100 de milioane de doze, plus alte zeci de milioane în congelatoare la farmacii și în alte locuri.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut un moratoriu asupra vaccinurilor de rapel până la sfârșitul lunii septembrie, spunând că dozele disponibile ar trebui utilizate pentru a ajuta țările care sunt mult în urmă la vaccinări. Israelul oferă deja al treilea vaccin celor cu vârsta de peste 50 de ani. Germania și Franța au declarat că intenționează să ofere vaccinuri suplimentare segmentelor vulnerabile ale populației, luna viitoare. Marea Britanie are un plan pentru a face acest lucru.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.